Svaki deseti slovenski poslodavac najavljuje otkaze

Bez autora
Sep 14 2011

Tri od četiri poslodavca u idućem tromjesečju planiraju zadržati postojeći broj zaposlenika, pokazala je anketa Manpowera provedena među 622 slovenska poduzeća. Otpuštanja najavljuje svaki 10. poslodavac. Rast broja zaposlenika u idućem kvartalu najavljuju poslodavci u tri od deset gospodarskih grana: proizvodnja, transport, logistika i komunikacije te poljoprivreda, lov, šumarstvo i ribolov. Najlošije prognoze daju poslodavci iz rudarstva, financijskih i poslovnih usluga, osiguranja, nekretnina te opskrbe električnom energijom, plinom i vodom. Unatoč smanjenom optimizmu u odnosu na kvartal prije, rezultati istraživanja ipak ukazuju na stabilnost na tržištu rada.

Svaki deseti slovenski poslodavac najavljuje otkazeTri od četiri poslodavca u idućem tromjesečju planiraju zadržati postojeći broj zaposlenika, pokazala je anketa Manpowera provedena među 622 slovenska poduzeća.

Otpuštanja najavljuje svaki 10. poslodavac.

Rast broja zaposlenika u idućem kvartalu najavljuju poslodavci u tri od deset gospodarskih grana: proizvodnja, transport, logistika i komunikacije te poljoprivreda, lov, šumarstvo i ribolov. Najlošije prognoze daju poslodavci iz rudarstva, financijskih i poslovnih usluga, osiguranja, nekretnina te opskrbe električnom energijom, plinom i vodom.

Unatoč smanjenom optimizmu u odnosu na kvartal prije, rezultati istraživanja ipak ukazuju na stabilnost na tržištu rada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik